laus banner 2021 2

Subota, 23 Siječanj 2021 12:28

Iz Županije demantirali Šimac Bonačić koja ih je prozvala da nisu učinili ništa za žene žrtve nasilja

Zbog izjave da Dubrovačko-neretvanska županija nije prijavila projekt Sigurne kuće na Socijalni fond, koju je u jednoj emisiji izrekla dubrovačka gradska vijećnica SDP-a Tatjana Šimac Bonačić, a koja, ističu danas u priopćenju iz Županije dubrovačko – neretvanske, „sugerira da ova županija nije učinila ništa na rješavanju problema žena žrtava nasilja i žrtava nasilja u obitelji” te navode kako je riječ o „bezočnoj neistini”.

„Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je 17. studenoga 2020. prethodno pripremljeni projekt Sigurne kuće za područje Dubrovačko-neretvanske županije koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt uključuje uspostavu sustava podrške i rekonstrukciju objekta sigurne kuće, jačanje kapaciteta stručnjaka i osoba koje rade sa žrtvama nasilja kao i podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i njegovim negativnim posljedicama.” - navode iz Županije.

„Vrijednost prijavljenog projekta je 11,7 milijuna kuna i trenutno je u posljednjoj fazi provjere, te se uskoro očekuje Odluka o financiranju. Za vrijeme dok se investicija u to trajno rješenje u potpunosti ne završi Županija je uz pomoć Ministarstva i Caritasa Dubrovačke biskupije organizirala privremenu Sigurnu kuću koja je na raspolaganju za žrtve obiteljskog nasilja. Ona se, nažalost, koristi od strane jedne žrtve nasilja i u vrijeme izricanja ove grube neistine od strane gđe Šimac Bonačić.” - piše u priopćenju.

„Problemu obiteljskog nasilja, kojem Vlada RH i ova županija pristupaju krajnje odgovorno, trebali bi odgovorno pristupati svi akteri na javnoj sceni.” - zaključak je priopćenja Županije dubrovačko – neretvanske.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020