Utorak, 08 Veljača 2022 21:17

Iz Županije osporavaju navode Šain Kovačević i Giljače

Zgrada županijske uprave u Dubrovniku Zgrada županijske uprave u Dubrovniku Foto: arhiva/dubrovnikpress

Iz Dubrovačko – neretvanske županije danas su reagirali na izjave koje su na konferenciji za novinare dali Igra Šain Kovačević (Nova ljevica) i Marko Giljača (Srđ je Grad), a koje možete pročitati OVDJE.

U reagiranju iz Županije navode:

„Projekt ceste Korčula – Račišće je dobar i veoma vrijedan projekt, kojim će se rekonstruirati cesta u dužini od 12 km, s biciklističkom i pješačkom stazom te javnom rasvjetom, a koja povezuje Korčulu i Račišće.

Projekt je pokrenula i vodi ga Županijska uprava za ceste, razvijan je u suradnji s građanima i ima potporu Grada Korčule, Gradskog kotara i svih mjesnih odbora s tog područja.

Ne stoje tvrdnje Kluba vijećnika Srđ je Grad/Nova Ljevica/Možemo!/Zaokret kako je on štetan za lokalno stanovništvo, jer kad bi tome bilo tako, Županijska uprava za ceste ne bi nastavila provoditi taj projekt.

Do sada u projekt nisu trošena sredstva niti Dubrovačko - neretvanske županije, niti države ni fondova EU.

Trenutno stanje projekta je da su prikupljene ponude za izvođenje radova, a zbog dopune građevinske dozvole i poskupljenja troškova izvlaštenja očekujemo novi ugovor o financiranju.” - piše u odgovor iz Županije dubrovačko – neretvanske.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019