Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2022 14:32

Iza poginulog vatrogasca ostala je supruga i dvoje djece, Božinović obećao da će se sustav za njih pobrinuti

Piše:
Ministar Božinović u Orašcu Ministar Božinović u Orašcu Foto: Božo Radić / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak u Orašcu, odakle je poginuli vatrogasac, da je policija tijekom noći obavila očevid i utvrđuje okolnosti nastanka požara i stradanja vatrogasca Gorana Komlenca čije je beživotno tijelo pronađeno na brdu između Orašca i Ljupča u Dubrovačkom primorju. Naložena je i obdukcija tijela tragično nastradalog vatrogasca.

Božinović je izjavio kako je Komlenac bio jedan od najsposobnijih i najobučenijih vatrogasaca JVP Dubrovački vatrogasci, koji je poginuo kao heroj spašavajući druge.

- Na najgori nas je način podsjetio o kako se teškom i opasnom poslu radi, o ljudima koji su posvećeni spašavanju drugih ljudi i imovine. Ovdje su postrojbe odlično opremljene, ali ništa od toga neće nam vratiti Gorana. - rekao je Božinović.

- Kažu da vatrogasac, odlazeći na intervenciju, nikad ne može biti siguran hoće li se vratiti. Najčešće se vraćaju, ali dogodi se i smrtno stradanje. Teško je naći profesiju koja je toliko humana, a toliko opasna. - rekao je ministar Božinović.

Iza Komlenca ostala je supruga s dvoje male djece.

- Cjelokupni sustav, od lokalne razine do Vlade, učinit će sve da im pomogne i vodi brigu o njima, kao što ćemo uvijek voditi brigu o najhrabrijima. - obećao je Božinović.

Podsjetio je kako je ovog ljeta borba s vatrom svakodnevna.

- Svijet prolazi kroz klimatske promjene, a naš je sustav prepoznat kao jedan od najučinkovitijih, ali i mi se, kao i cijeli svijet, moramo prilagođavati novim okolnostima. - rekao je Božinović.

Južni

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019