Petak, 17 Studeni 2023 18:58

IZASLANSTVO GRADA DUBROVNIKA U POSJETI DJEČJEM DOMU SVETA ANA U VINKOVCIMA

IZASLANSTVO GRADA DUBROVNIKA U POSJETI DJEČJEM DOMU SVETA ANA U VINKOVCIMA Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima posjetio je danas Dječji dom sveta Ana u Vinkovcima te je i ovaj put u ime Grada Dubrovnika uručio donaciju za potrebe doma. Nastavak je to višegodišnje povezanosti i podrške Grada Domu sveta Ana, za čije su štićenike i ove godine iz gradskog proračuna izdvojena sredstava za police životnog osiguranja u ukupnoj vrijednosti 2.754 eura.
 
Grad Dubrovnik djeci Doma Sveta Ana sustavno pomaže još od 2016. godine kada se uključio u humanitarni projekt Zaklade Vaša pošta „Dobri ljudi - djeci Hrvatske“ i inicijativu „Ljubav na kvadrat - Grad Dubrovnik djeci Vukovarsko-srijemske županije“. Od tada Dubrovnik izdvaja sredstva za police životnog osiguranja za djecu korisnike doma u dobi od 9 do 17 godina. Na ovaj način štićenicima se olakšava početak samostalnog života nakon izlaska iz doma i napuštanja institucionalne skrbi.
 
Grad Dubrovnik 2021. donacijom je sudjelovao i u tada novom projektu Doma pod nazivom „Učionica za život“, koji je krajem prošle godine uspješno završen opremanjem zasebne stambene jedinice, stana od 43 m2 u vlasništvu Doma, a koji služi za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
 
Već tradicionalno, uoči sudjelovanja u Koloni sjećanja i obilježavanju žrtve Vukovara, delegacija Grada Dubrovnika posjećuje štićenike Dječjeg doma sveta Ana u Vinkovcima, a ove su godine, uz gradonačelnika Frankovića, u delegaciji bili i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča te gradska vijećnica Katarina Doršner.

dpp