Petak, 30 Rujan 2022 15:53

Izašle liste za dubrovačke kotarske i izbore vijeća mjesnih odbora; sramotne su za politički život

Piše:

U Dubrovniku će se 6. studenoga održati izbori za vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora, a danas su objavljene i liste koje izlaze na te izbore. Liste su za politički život Dubrovnika sramotne. Zapravo su vrijedni spomena tek HDZ i srđevci koji imaju niz nezavisnih lista. Ostalim strankama, isključivši nezavisne liste, bilo je bolje da na ove izbore nisu nikako ni izlazili kad nisu sposobni sastaviti liste barem za sve gradske kotare, ako ne i za mjesne odbore.

U Gradskom kotaru Grad na izbore će izaći samo dvije liste HDZ-HSLS-HS te KLGB Marina Krstulovića, inače aktualnog predsjednika tog kotara. Ostale političke stranke Grad očito suviše ne zanima kada nisu bili sposobni sastaviti niti listu. Naravno, pri tome treba spomenuti da Krstulovićeva lista predstavlja zapravo Srđ je Grad u kojem su odlučili na ove izbore izaći s nizom nezavisnih lista pod zajedničkim nazivom Dajmo ruke, a ne kao stranka.

U GK Ploče iza Grada također na izbore izlaze samo HDZ u koaliciji s HSLS-om i Dajmo ruke – KLGB Srđana Obada.

U gruškom kotaru izlazi pet lista, koalicija HDZ-HS, zatim HSU, SDP gdje je nositelj liste predsjednik dubrovačkog SDP-a Ivica Didić te dvije nezavisne liste KLGB Tihomora Oreča i KLGB Marija Anđelića (Dajmo ruke).

U GK Komolac tri su liste, HDZ-ova te KLGB Toma Kristovića i KLGB Tomislava Vuletića. Još jedan kotar u kojem su se ostale stranke već osramotile nesposobne sastaviti listu.

Nije puno bolje niti u Lapadu gdje će uz koaliciju HDZ – HSU još izaći SDP-ova lista te KLGB Anamarije Miletić (Dajmo ruke).

Što tek reći na GK Mokošica, niti jedna stranka osim HDZ-a i SJG kroz Dajmo ruke i KLGB Katarine Šilje ne izlazi na izbore. U tom kotaru izlazi još i KLGB Antonije Knežević.

U GK Montovjerna uz koaliciju HDZ - HSLS natjecat će se SDP-ova i lista HSU-a te KLGB Lada Pletikosića (Dajmo ruke).

SDP nije uspio sastaviti listu niti za izbore u GK Pile – Kono gdje će biti pet lista. Uz HDZ-ovu i Dajmo ruke, odnosno KLGB Dubravke Garić, tu je i lista HSU-a te, pazi sad - KLGB Mara Kristića, te KLGB Vlaha Radovčića Picule.

Što tek reći za mjesne odbore... Od 17 mjesnih odbora HDZ izlazi na izbore u svima osim na Kalamoti gdje je jedina prijavljena lista KLGB Iva Kisića. Kao što se zna dakle već pobjednik izbora na Kalamoti tako se zna da je HDZ pobjednik izbora na Bosanci, u Brsečinama, Dubravici, Gromači, Kliševu, Lopudu, Ljupču, Mravinjcu, Mrčevu, Orašcu, Osojniku, Riđici, Suđurđu i Trstenom. Naime, u svim navedenim mjestima HDZ je jedina stranka koja je predala liste i nema konkurencije.

HDZ ima konkurente jedino u Luci Šipanskoj gdje izlazi lista DUSTRA-e te HSU i Zatonu gdje je listu također predao još i HSU.

Kompletne liste možete vidjeti OVDJE.