Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 16:57

IZBJEGAVAJTE INA CRPKE U KOMOLCU I KOD AERODROMA, ZA PUNJENJE PROSJEČNOG REZERVOARA PLATIT ĆETE ČAK 17 EURA VIŠE

Piše:
INA postaja u Komolcu INA postaja u Komolcu Foto: dpp

Zakonski, prevara nije, u praksi isto kao da jest. Izbjegavajte INA-inu benzinsku crpku u Komolcu, jer tamo ćete za isto gorivo kao na crpki iste kompanije, svega nekoliko kilometara dalje, platiti za prosječan spremnik oko 17 eura više. Točna računica za npr. 40 litara goriva Eurosuper 95 Class Plus, jest ta da ćete u Komolcu platiti 16,8 eura više nego za isto gorivo na pumpama „Ispod Duba” (ili „Pod Dubom”) u Ulici Vladimira Nazora i u Župi dubrovačkoj.

Naime, cijena litre Eurosupera Class Plus na crpki „Ispod Duba” i u Župi dubrovačkoj je 1,45 eura, a u Komolcu čak 1,87 eura, tj. 42 centa više (za one koji još računaju u kunama - riječ je o 3,16 kuna više). Tako punjene prosječnog rezervoara od 40 litara u Komolcu zapada 74,8, a „Ispod Duba” i u Župi dubrovačkoj 58 eura.

Jednako tako treba izbjegavati i INA crpku u Konavlima uz aerodrom. Tamo je cijena litre Eurosuper Class Plus goriva 1,83 eura, što je četiri centa manje nego u Komolcu, ali i čak 38 centi (2,86 kuna) više nego na INA crpkama u Župi dubrovačkoj i „Ispod Duba”.

ina cijene 260224 min

Cijena goriva na INA crpkama „Pod Dubom” i u Komolcu

Po cijeni od 1,45 eura za litru u Komolcu možete natočiti samo lošije gorivo, „obični” Eurosuper 95, kojeg „Pod Dubom” i u Župi dubrovačkoj niti nema u ponudi. Drugim riječima, za istu cijenu u Komolcu ćete dobiti lošije gorivo nego „Pod Dubom” i u Župi što je također još jedna obmana kupaca koji gravitiraju postaji u Komolcu. Ista stvar je i sa spomenutom pumpom u Konavlima gdje također dobivate gorivo lošije kvalitete za isti iznos eura za koji u Župi i „Pod Dubom” možete utočiti znatno kvalitetnije gorivo.

Inače, INA ima pravo na različite cijene goriva na različitim crpkama, ali ovo je uistinu potpuno nepoštivanje i sprdanje s potrošačima po sistemu „ako prođe, prošlo je” s cijenama kao da se navedene postaje nalaze na autocesti gdje je gorivo inače skuplje nego na „običnim” crpkama koje se u ovom slučaju nalaze na nekoliko minuta vožnje jedna od druge.

Kad je riječ o dizelskom gorivu tu je cijena ista na svim spomenutim postajama za litru „običnog” dizela, odnosno 1,48 eura. I cijene Class plus dizelskog goriva su ujednačene te je tako u Komolcu litra 1,96 eura, jednako koliko i „Pod Dubom” i u Župi, dok je u Konavlima kod aerodroma ona dva centa manja.

Inače, gorivo u utorak poskupljuje. Dobro gledajte cijene, ne točite po navici, ne dajte da vas preveslaju.

IZ INA-e POJASNILI RAZLIKU U CIJENI ISTOG GORIVA NA RAZLIČITIM LOKACIJAMA