Utorak, 19 Prosinac 2023 17:53

IZGRAĐENO IGRALIŠTE NA ŠUMETU

IZGRAĐENO IGRALIŠTE NA ŠUMETU Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković, sa suradnicima, obišao je danas novoizgrađena igrališta na Šumetu. Na površini od ukupno 540 metara kvadratnih izgrađeno je i uređeno dječje i sportsko igralište, čime je ovo naselje prvi put dobilo ovakav sadržaj za djecu i odrasle.

- Drago mi je da na ovaj način nastavljamo gradnju novih igrališta, ali i kontinuirano ulažemo sredstva u obnovu postojećih igrališta. Jednakim intezitetom nastavljamo i dalje. U ovom trenutku u tijeku su radovi na novom igralištu u Suđurđu na Šipanu. U ovoj godini, na samom isteku godine, novo igralište u Šumetu stavljamo u funkciju svih stanovnika Šumeta, a poglavito djece. - rekao je gradonačelnik Franković u ovoj prigodi.

Sportsko igralište za basket i mali nogomet dužine je 15,5 i širine devet metara, a uz njega su izgrađena i dva reda tribina za gledatelje. Dječje igralište namijenjeno je djeci od dvije do dvanaest godina, opremljeno je toboganom, ljuljačkom i vrtuljkom, a naknadno će se ugraditi i mali pješčanik. Radovi su trajali nešto više od tri mjeseca.

Igrališta imaju zasebne ulaze, ograđena su zaštitnom ogradom i osvijetljena s pet LED reflektora snage 95 W. Opremljena su i svom potrebnom urbanom opremom poput klupa, koševa za smeće, zaštitnih ograda, slavine za vodu te adekvatnih završnih obloga, riječnog šljunka i asfaltbetona. Za najmlađe korisnike osiguran je primjeren i siguran prolaz do pojedinih zona igrališta.

Na inicijativu stanovnika usuglašeno je kako će se sportski teren u iznimnim slučajevima, poput održavanja ispraćaja i slično, privremeno koristiti kao površina za parkiranje vozila.

Ugovorena vrijednost ove investicije iznosi 123.926 eura s PDV-om, a radove je izvela tvrtka Tehnogradnja.

dpp