Utorak, 24 Siječanj 2023 13:50

Izrada projekta za cestu na „Kineskom zidu” je pri kraju

Piše:
"Kineski zid", Montovjerna "Kineski zid", Montovjerna Foto: dpp

Bivši gradonačelnici Dubravka Šuica i Andro Vlahušić su ga najavljivali, a aktualni gradonačelnik Mato Franković početak izgradnje ceste na „Kineskom zidu”, odnosno svojevrsni kružni tok oko zgrada na Montovjerni, planira graditi početkom iduće godine.

- Izrada glavnog projekta za cestu na „Kineskom zidu” je u završnoj fazi i u ovoj godini očekujemo građevinsku dozvolu. Ne vidim razloga zašto ne bi bilo tako. Nakon toga odmah idemo s jednim od rebalansa proračuna za osiguranje sredstava za izvlaštenje. - rekao je Franković jer da bi se cesta mogla graditi vlasnike zemljišta na kojoj je planirana njezina izgradnja treba izvlastiti, a posla ima još prije negoli počnu radovi na izgradnji ceste.

- Vjerujem da ćemo pronaći dostatna sredstva za izradu projekta u idućoj godini i vjerujem da možemo započeti graditi cestu u idućoj godini. Mi smo inače samo za izvlaštenje za cestu Tamarić izdvojili devet milijuna kuna vlastitih sredstava za izvlaštenje. - kazao je Franković i dodao kada očekuje početak radova na toj cesti.

- Očekujem od resornog ministarstva natječaj u prvoj polovici ove godine kao i sami početak gradnje. - rekao je Franković.