Srijeda, 27 Srpanj 2022 00:25

Jandroković: Mi smo snažna nacija, ne velika brojem, ali žilava i u svoj povijesti ostvarili smo sve velike ciljeve pa i ovaj most

Gordan Jandroković Gordan Jandroković Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je u utorak, sa svečanosti otvorenja Pelješkog mosta, da taj most bude simbol svehrvatskog jedinstva, simbol hrvatske snage i ponosa.

- Neka ovaj most bude simbol svehrvatskog jedinstva, neka se danas svi u Hrvatskoj raduju, neka se raduju u Slavoniji, u Lici, u Istri, kao što ćemo se sutra radovati kada bude gotova druga cijev tunela Učka, koridor V c kroz Slavoniju, kada bude gotova auto-cesta prema Sisku i brza cesta prema Bjelovaru i Virovitici. - rekao je Jandroković.

- Svi ćemo se radovati, jer mi smo Hrvatska, mi smo snažna nacija, ne velika brojem, ali žilava i u svoj povijesti ostvarili smo sve velike ciljeve pa i ovaj most neka simbolizira tu našu snagu, ponos, jedinstvo. - poručio je predsjednik Sabora.

"Veliko hvala“ uputio je svima koji su sudjelovali u tom "velebnom projektu“, onima koji su imali viziju Pelješkog mosta, onima koji su ga projektirali, izgradili, onima koji su dali svoj politički i financijski doprinos.

- Ali, prije svega hrvala hrvatskim braniteljima koji su obranili ovaj dio Hrvatske i koji su nam osigurali da ovdje imamo slobodnu, suverenu, demokratski Hrvatsku. - naglasio je Jandroković.

Hrvatske građane pozvao je da budu ponosni na Pelješki most i na sva postignuća ostvarena u 32 godine samostalnosti.

- Nije bilo lako, stanimo na tren i sjetimo se od kuda smo počeli. - rekao je predsjednik Sabora i podsjetio kako smo stvorili državu, obranili je u Domovinskom ratu, međunarodno je afirmirali, postali punopravna članica EU i NATO saveza, a ovih dana najavljuje se i ulazak u euro područje, u Schengen.

- Pelješki most simbol je svega toga, simbol razvoja, on nas ne povezuje samo teritorijalno sa jugom, nego i s jednim drugim vremenom u kojem Hrvatska više neće morati ostvarivati ove velike strateške teške ciljeve za koje smo morali dati ljudske živote. - kazao je.

- Ovdje ćemo sada graditi društvo, graditi državu, graditi zemlju u kojem sam sasvim siguran, brojne Hrvatice i Hrvati, naše obitelji živjet će bolje, sretnije i kvalitetnije. - izjavio je.

Svoj je govor zaključio riječima: „Neka nam živi vječno naša domovina Hrvatska“.

Južni

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019