Ponedjeljak, 16 Listopad 2023 02:33

JE LI NA SRPSKO SVOJATANJE BOŠKOVIĆA I BOGIŠIĆA TREBALO ODGOVORITI NA ISTI NAČIN – PLAKATIMA

Plakat s Baltazarom Bogišićem Plakat s Baltazarom Bogišićem Foto: IN4S

Nevjerojatna je drskost da se hrvatski velikani iz dubrovačke povijesti svojataju kao srpski i da služe za njihove razvoje velikosrpskog projekta koji se sad zove srpski svet. - kazao je župan Nikola Dobroslavić, osvrćući se na Županijskoj skupštini na jumbo plakate u Crnoj Gori, na kojima se Ruđer Bošković i Baltazar Bogišić prikazuju kao Srbi na koje je ponosan”srpki narod Boke”.

- Na te njihove podvale mi nikad nećemo pristati, na te pokušaje krađe, obmana i laži. Tome ćemo se i dalje suprotstavljati kao što smo to učinili i '91. iako smo bili u podređenom položaju. - kazao je župan, koji je susjedima poslao određenu poruku.

- Nikakva revizija povijesti ne dolazi u obzir. Istočnim susjedima bih poručio da se time ne bave, da ne lažu i ne kradu ono što je tuđe i da ne pomišljaju na hrvatsko područje Dubrovnika. - rekao je župan Dobroslavić.

No, vijećnik Ivo Karamatić (SDP) drukčijeg je stava. On bi se sa Srbima koji svojataju dubrovačke velikane, borio istim alatima kojima se oni koriste.

- Zašto mi nismo financirali 10, 15 jumbo plakata u Crnoj Gori na kojima će pisati da su Bošković i Bogišić Hrvati, ali ne, mi smo uputili prosvjednu notu dok oni lijepe po Crnoj Gori Bogišića i Boškovića s njihovim srpstvom. - kazao je Karamatić i poručio županu:

- S intelektualcima može intelektualno, ali s barbarima trebate na drugi način. - rekao je Karamatić.

Nikolina Metković