Petak, 31 Svibanj 2024 16:08

JOŠ UVIJEK SE MOŽETE JAVITI NA NATJEČAJ ZA OBNOVU STOLARIJE

JOŠ UVIJEK SE MOŽETE JAVITI NA NATJEČAJ ZA OBNOVU STOLARIJE Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik objavio je javni poziv za dodjelu potpora stanovnicima povijesne jezgre Grada Dubrovnika za očuvanje i obnovu tradicionalne stolarije za 2024. godinu. Tekst javnog poziva dostupan je na web stranici Grada pod rubrikom Natječaji. Potpore će se dodjeljivati kao bespovratna sredstva za sufinanciranje obnove stolarije (prozori i persijane/škure) na stambenim objektima u povijesnoj jezgri Grada kroz dvije mjere:

Mjera 1. Održavanje postojeće stolarije, što podrazumijeva sufinanciranje ukupnih troškova sa 70%, ali ne više od 1.000 eura s uključenim PDV-om po kućanstvu, dok ostatak troška od 30% snose sami Prijavitelji.

Mjera 2. Zamjena postojeće stolarije, za sufinanciranje ukupnih troškova sa 50%, ali ne više od 2.500 eura s uključenim PDV-om po kućanstvu, dok ostatak troška od 50% snose sami Prijavitelji.

PREUZMI JAVNI POZIV

Bespovratna sredstva za sufinanciranje osigurava Grad Dubrovnik u ukupnom iznosu od 30.000 eura, dok je Investitor dužan ishoditi posebne uvjete zaštite kulturnog dobra i prethodno odobrenje za radove održavanja i zamjene postojeće stolarije kod Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Potpora se može odobriti samo za stambene objekte koji se koriste za potrebe stanovanja, ne i za one koji se iznajmljuju u turističke ili neke druge svrhe, a svi ostali uvjeti te popis potrebne dokumentacije navedeni su u tekstu javnog poziva.

Rok za prijavu počinje danom objave Javnog poziva na službenoj stranici Grada Dubrovnika i traje zaključno do 11. listopada 2024. godine do 12:00 sati. Sva dokumentacija podnosi se u PDF formatu i to na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili se predaje neposredno u pisarnicu Grada Dubrovnika.

Program je izrađen u skladu sa smjernicama Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

Grad Dubrovnik