Subota, 16 Srpanj 2022 18:30

José Cura opet nastupa u Orebiću, kaže, zaljubio se u ovaj kraj

José Cura José Cura Foto: Peter Dyrc

Veliki zaljubljenik u Orebić, slavni argentinski maestro José Cura, nastupit će ponovo na Pelješac festivalu na Mlinici koja se za ovu prigodu pretvara u najljepšu ljetnu pozornicu. S nje će odjekivati zvuci najpoznatijih djela Verdija, Bizeta, Griega, Dvořáka, Rossinija, Puccinija, Rodriga, Piazzolla, Bernsteina, Manzanera, Lennona i McCartneyja.

Uz pratnju sjajnog Bukureštanskog metropolitan orkestra kojim će dirigirati Viliana Valtcheva i Daniel Jinga, uz argentinskog maestra zapjevat će zbor sastavljen od izvođača Nacionalne opere iz Bukurešta i solisti Ester Pavlu, Boris Lukov, Teodora Tchoukourska, Emil Zhelev, a posebni gosti su mališani zbora orebićke osnovne škole.

Sjajna uvertira u glazbeni festival nastup je gitaristice Barbore Kubíkove, 18. srpnja u 20:30, u Župnoj crkvi u Orebiću. Festivalski program 20. te 21. i 22. srpnja počinje svaku večer u 21 sat.

José Cura ujedno je i generalni direktor ovog atraktivnog festivala u kojem će uživati sve generacije.

- Kad su me prošle godine pozvali da nastupim na koncertu u Orebiću nisam mislio da ću se zaljubiti u ovaj kraj. Koncert je bio iznimno uspješan, a ja sam otišao srca punog ljubavi i očiju punih ljepote prema poluotoku i ovom kraju. - rekao je José Cura uoči pelješac festivala koji će se održati od 20. do 22. srpnja.

José Cura svestrani je glazbenik – tenor, skladatelj, redatelj i dirigent, a dirigirao je londonskom, bečkom i drugim slavnim filharmonijama. Njegove produkcije, poput Otella u Teatru Colón u Buenos Airesu, Nabucca za Državnu operu u Pragu ili Puccinijeve La Boheme za Kraljevsku švedsku operu, ocijenjene su kao najuspješnije ikad, a sada je prilika da u njegovom glasu i umjetnosti uživa i hrvatska publika, ali i brojni turisti na Pelješcu i to potpuno besplatno.

- I nakon godinu dana evo nas na početku obećavajućeg projekta kojem smo pristupili vrlo iskreno. Ostalo će se tek napisati. Dragi građani Orebića, Pelješca, Hrvatske, poštovana međunarodna publiko, građani svijeta, uz vašu ljubav i podršku, nepoznata je granica onog što možemo učiniti u ovom našem čudesnom snu. Otkrijmo je zajedno. - poručio je José Cura pred festival.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019