Srijeda, 26 Siječanj 2022 19:05

Jurica Turk ponovo imenovana ravnateljicom Muzeja Domovinskog rata; Dubrovački muzeji na čekanju nove čelne osobe

Piše:
Varina Jurica Turk i Ivona Michl Varina Jurica Turk i Ivona Michl Foto: arhiva/dubrovnikpress

Varina Jurica Turk ponovo je izabrana za ravnateljicu Muzeja Domovinskog rata. Čelna osoba Javne ustanove Dubrovački muzeji nije izabrana jer je Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja/ ice JU Dubrovački muzeji povučen s dnevnoga reda sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrocvnika.

Prijedlog o povlačenju navedene točke s dnevnoga reda predložio je još na početku sjednice predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica što je većina i podržala.

Nakon što je Jurica Turk još jednom potvrđena za ravnateljicu Muzeja Domovinskog rata, Đuro Capior (SJG) pitao je Blaža Peza, predsjednika Odbora iza izbor i imenovanja zašto je točka o imenovanju u Dubrovačkim muzejima povučena s dnevnoga red i „tko je povukao ručnu”.

Odgovor od Peza Capor nije dobio jer mu je Potrebica rekao da je zloupotrijebio Poslovnik pa mu Pezo neće odgovoriti.

Inače, nakon što je sada već bivša ravnateljica Dubrovačkih muzeja Julijana Antić Brautović imenovana pročelnicom gradskog Upravnog odjela za kulturu za novu ravnateljicu trebala je biti imenovana Ivona Michl koja i v.d. ravnateljice nakon odlaska Antić Brautović te, prema neslužbenim informacijama, jedina koja se i prijavila na natječaj.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019