Utorak, 13 Rujan 2022 13:53

Južni: Vozač koji je motociklom ubio 15-godišnjakinju u Orebiću uskoro ide u zatvor

19-godišnjak je nedavno prestizao zaustavnom trakom na Pelješkom mostu 19-godišnjak je nedavno prestizao zaustavnom trakom na Pelješkom mostu Fotografija Pelješkog mosta: Duje Klarić / CROPIX

Tek nakon što je niz medija, među kojima je jedan od prvih bio Južni, objavio kako je 19-godišnji L.D.T., koji je s nepunih 17 godina 2019. godine na zebri u Orebiću motociklom ubio 15-godišnju Magdalenu Šimić, ujedno i osoba koja je nedavno divljala zaustavnom trakom po Pelješkom mostu, Županijski sud u Dubrovniku donio je rješenje, piše Telegram, kojim se on upućuje na izdržavanje zatvorske kazne. Naime, on je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, ali do danas zbog izazivanja nesreće sa smrtnim posljedicama nije odležao ni dana.

Zbog toga je, piše Telegram, predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić zatražio očitovanje dubrovačkog suda, a sa Županijskog suda u Dubrovniku kao obrazloženje zašto ga dosad nisu uputili na izdržavanje kazne naveli su da se njegov spis nalazi na Ustavnom sudu RH kojem je podnio žalbu, odnosno tužbu.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović javno je potvrdio da ustavna tužba ne može odgoditi izvršenje zatvorske kazne, navodi Telegram, a nakon toga je i napisano spoemnuto rješenje prema kojem se L.D.T. mora javiti u zatvor 11. listopada.

dm