laus banner 2021 2

Srijeda, 16 Prosinac 2020 14:30

Kad ne može uživo, može online; video zapis kolendi i božićnih napjeva

Želeći nastaviti tradiciju radionica kolende i u vremenu pandemije, Grad Dubrovnik, odnosno Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo, izradio je video zapis snimljenih kolendi i božićnih napjeva. 
 
Naime, završnica treće radionice Foruma mladih za školsku godinu 20./21. pod nazivom „Smotra kolendara“ trebala se održati 19. prosinca u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala „Šarena zima u Uvali“, a što zbog epidemioloških mjera neće biti moguće. No, to ne znači da se kolende neće izvoditi i pjevati.
 
Snimke korištene u videu nastale su tijekom proteklih desetak godina, a donose izvedbe djece polaznika Radionice kolende i božićne pjesme Matice hrvatske Ogranka Dubrovnik i Dječjeg zbora „Dubrovnik“, koje predano vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić.
 
Uz Dubrovačku kolendu izvodi se Primorska kolenda, kolende iz Cavtata, Rijeke Dubrovačke, Zatona, s Gromače, Kalamote, Mljeta, iz Ponikava, Vele Luke...
 
Učenički literarni radovi, kao i oni u kojima su najrazličitijim tehnikama oblikovali svijet koji ih okružuje, prikazani su online radionicom Foruma mladih „O čemu sve pišemo“ i virtualnom izložbom „Rukama složeno“.

Video pogledajte u prilogu.

dpp

Video sadržaj

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020