Srijeda, 04 Svibanj 2022 14:56

Kamion koji je zapeo na ulazu u Grad nije imao dozvolu za prometovanje povijesnom jezgrom

Kamion koji je zapeo na ulazu u Grad nije imao dozvolu za prometovanje povijesnom jezgrom Foto: FB GK Grad

Kamion koji je jutros zapeo na ulazu u Grad nije uopće imao dozvolu za prometovanje povijesnom jezgrom o čemu je Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika obavijestilo policiju te će podnijeti prekršajni nalog. Predviđena kazna za pravnu osobu iznosi deset tisuća kuna, a za odgovornu osobu dvije tisuće.

„Odsjek za komunalno redarstvo je, slijedom događaja prilikom kojeg je dostavno vozilo zapelo na kamenom ulazu u povijesnu jezgru, u Ulici sv. Dominika, zbog utvrđivanja okolnosti događaja i eventualne odgovornosti, izvršilo pregled videonadzora te je utvrđeno da je dana 4. svibnja 2022. godine dostavno vozilo, tzv. „hladnjača", registarskih oznaka i broja RI4466N prometovalo pješačkom zonom - Ulicom svetog Dominika u Dubrovniku, bez odobrenja Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.” - naveli su danas u priopćenju iz Grada Dubrovnika dodavši da je time počinjen prekršaj za koji je predviođena spomenuta kazna.

Osim toga, piše u priopćenju „prilikom navedenog prometovanja vozilo je zbog svoje veličine krovom zapelo za kameni svod ulaza u povijesnu jezgru te su, zbog sumnji u nastanak oštećenja, djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo obavijestili policiju poradi utvrđivanja eventualno nastalog oštećenja navedenom radnjom”.

Fotografije kamiona koji je zapeo na ulazu u Grad objavljene su inače jutros na FB stranici Gradskog kotara Grad.

dm