Subota, 09 Srpanj 2022 03:54

Karićari prijete kaosom pred Igre? Franković: „Mogu ga napraviti samo sebi.”

Tzv. pretovarna zona prije i poslije prve faze uređenja Tzv. pretovarna zona prije i poslije prve faze uređenja Foto: FB Mato Franković

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković objavio je kako je dobio pismo odvjetnika koji mu „piše kako će karićari obustaviti dostavu jer im je njihov rad onemogućen”. Pismo je očito dobrano razljutilo Frankovića koji je u oštrom postu na svom Facebook profilu napisao: „Slobodno, nema nikakvih problema obustavite rad, a mi imamo osigurane instrumente za navedenu samovolju.”

„Dovoljno smo svi trpjeli nerad i kaos u pretovarnoj zoni Ploče i više to trpjeti nećemo. A, ako su gospoda mislila kako će lijepo pred Dubrovačke ljetne igre napraviti kaos, mogu ga napraviti samo sebi jer ja na takvu vrstu pritisaka ne pristajem.” - piše u postu gradonačelnika Frankovića.

„Pretovarna zona Ploče - nikad više ruglo u centru Grada”, navodi inače na početku posta Frankovića kojeg završava s p.s. -om „umjesto odlagališta za smeće, sutra ćemo gledati kako iz Međeda teče voda”.

„Godinama se pokušava pronaći primjereno i adekvatno rješenje za uređenje pretovarne zone na Pločama. U suradnji kotara Grad, kotara Ploče iza Grada te upravnih odjela Grada Dubrovnika uz angažman arhitektonskog ureda Proto-arch dubrovačke arhitektice Đurović Ruso došli smo do rješenja uređenja kroz dvije faze. Prva faza uređenja upravo je okončana.” - napisao je također Franković.

„Kao i uvijek do sad prvo su svi za red, ali kada se red započne uvoditi e, onda bi da ipak red prestane. Prilikom samog početka uređenja pretovarne zone odnesen je cijeli kamion razno raznih predmeta koji tamo nikad nisu ni trebali biti (frižideri, garderobni ormari, stolovi, stolice, suncobran, roštilj i slično). Svi ti predmeti zauzimali su javnu površinu i u potpunosti onemogućili bilo kakav manevarski prostor unutar pretovarne zone pa se sam pretovar vršio ispred - na autobusnoj stanici. Nakon završetka radova uspostavljen je red. Unutar pretovarne zone mogu biti elektrovučna vozila, a kamionima je omogućen ulazak u pretovarnu zonu te istovar robe bez zauzimanja autobusne stanice, pješačkog prijelaza i slično, čime je postignuta i veća sigurnost pješaka.” - piše gradonačelnik Dubrovnika.

„I stvari štimaju. Ali, problem je jer nema više ormara za presvlačenje, suncobrana, nema frižidera za sokove kao ni velikog roštilja i stola sa stolicama.” - naveo je on istaknuvši kako je zbog svega navedenog jučer „dobio pismo odvjetnika”, a objavio je i fotografije tzv. pretovarne zone na Pločama prije i nakon prve faze uređenja.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019