Ponedjeljak, 10 Svi 2021 09:26

Katja Jerković državna prvakinja u kategoriji Modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina

Katja Jerković, učenica sedmog razreda Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića je postala državna prvakinja u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. Državna razina 61. natjecanja mladih tehničara na kojem se natjecalo deset učenika iz naše županije održana je na daljinu u matičnim osnovnim školama natjecatelja od 5. do 7. svibnja.

Koliko je jaka konkurencija bila u kategoriji Modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina najbolje pokazuje što su prva tri mjesta imali jednak broj bodova. Natjecanje se održava u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom. U slučaju jednakog broja bodova prvo se gledaju bodovi iz pisane provjere znanja gdje je Katja bila najbolja, radi čega je i ponijela naslov državne prvakinje. Ovo je već peta državna prvakinja mentorice Marine Nikolić u zadnjih 12 godina, koja nastavlja kontinuitet odličnih rezultata na državnoj razini natjecanja mladih tehničara.

Na 63. državnom natjecanju mladih tehničara ove godine natjecalo se 189 učenika viših razreda osnovnih škola koji su se natjecali u 12 kategorija, a iz naše županije učenici su se natjecali u četiri kategorije. Osim Katje na državnoj razini su sudjelovali Lara Volarević s mentorom 
Vedranom Nižićem u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo. Reina Bebić u kategoriji Graditeljstvo i Paula Dominiković u kategoriji Fotografija s mentoricom Jelicom Lazarević. Preostalo troje učenika je predstavljalo Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića.

Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o provedbi je brinulo Državno povjerenstvo. Naša županija ima potporu i podršku pri provođenju natjecanja mladih tehničara od Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, i Društva pedagoga Dubrovačko-neretvanske županije.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020