laus banner 2021 2

Utorak, 09 Veljača 2021 14:08

Koalicija dogovorena: HNS će podržati Vlahušića kao gradonačelničkog kandidata

Piše:

Na predstojećim lokalnim izborima dubrovački HNS kao kandidata za gradonačelnika podržat će bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića koji na lokalne izbore izlazi kao nezavisni kandidat s listom Dubrovnik – naš Grad. Kao što je već pisao portal Dubrovnikpress.hr, predsjednica gradskog HNS-a Nataša Gabričević bit će kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika.

Između ponude predsjednika GO SDP-a Jadrana Barača i ponude bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića, HNS je ponudu, koju im je Vlahušić ostavio na stolu, ocijenio boljom. Naime, SDP je, kako doznaje portal Dubrovnikpress.hr, HNS-u nudio tzv. prolazno mjesto na listi za Gradsko vijeće dok je Vlahušić uz prolazno mjesto ponudio i mjesto zamjenice gradonačelnika.

HNS dakle neće na svibanjske lokalne izbore izaći u koaliciji sa SDP-om jer su njihove procjene očito išle u smjeru da Vlahušić, koji je bio tri puta izabran za gradonačelnika, ipak može više nego SDP. Da Vlahušić još uvijek ima dobar rejting među biračima pokazala je nedavno i HDZ-ova anketa.

Na prošlim lokalnim izborima, na kojima je Vlahušiću zakonom bilo onemogućeno kandidiranje, HNS, koji je na izbore izašao s HSLS-om, osvojio je 2 095 glasova birača, odnosno nakon HDZ-a, HNS je bio druga politička opcija po osvojenom broju glasova.

SDP se s osvojenih 1 463 glasa na prošlim izborima i nije baš proslavio pa je u HNS-u očito prevagnulo mišljenje kako SDP u međuvremenu nije popravio svoj rejting, odnosno da ne može na svibanjskim izborima polučiti rezultat znatno bolji od onog 2017.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020