Subota, 26 Lipanj 2021 19:14

Konavle pod zvijezdama

Sinoć je na livadama uz Vinogradarsku EKO kućericu Kamenih Dvora organiziran događaj „Konavle pod zvijezdama“. Večer je započela tradicionalnim preskakanjem ivandanskog vignja. Ovaj izazov su prihvatili brojni sudionici koji su preskakajući vatru oživjeli stare solsticijske običaje koji su se u Konavlima očuvali od davnina.

Popularizator astronomije Ante Radonić je održao zanimljivu prezentaciju i predavanje „Roboti se javljaju s Marsa“, nakon čega su svi sudionici mogli teleskopski promatrati zvjezdano nebo i puni mjesec pod vodstvom tajnika Hrvatskog astronomskog saveza Doriana Božičevića.

Program je bio upotpunjen i nastupom Maje Grgić uz instrumentalnu pratnju Giorgia Baranca i Nika Novakovića, a svoj debitantski nastup je imala i njena učenica, mlada Konavoka Marija Mujo. Sve je sinoć bilo u znaku zvijezda pa je tako i tematski gastro zalogaj, svemirska pasta, koju su pripremili domaćini nestao brzinom svjetlosti.

Ovo treće izdanje Konavle pod zvijezdama su organizirali Agroturizam Konavle i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Hrvatskim astronomskim savezom i Agroturizmom Kameni Dvori.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020