Petak, 19 Travanj 2024 18:19

KRENULI RADOVI, GRADI SE NOVI HANGAR VK NEPTUN

KRENULI RADOVI, GRADI SE NOVI HANGAR VK NEPTUN Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik nastavlja ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu, sukladno Strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028. Na Orsanu su u tijeku radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za Veslački klub Neptun, a za ovu svrhu u gradskom proračunu osigurano je 700 tisuća eura.

VK Neptun, jedan od najdugovječnijih sportskih klubova u Dubrovniku, ovom cjelovitom rekonstrukcijom dobit će kvalitetne uvjete za rad i daljnje ostvarivanje sportskih uspjeha. Izvođač radova je Texo Molior d.o.o., a planirani rok završetka izvođenja radova je 12 mjeseci. Ugovor o izvođenju radova vrijedan je 793.381 eura bez PDV-a, odnosno 991.726 eura s PDV-om.

Uz ovu značajnu investiciju, uskoro će započeti i izgradnja prvog boćarskog doma Đuro Miletić, kao i cjelovita obnova dvorane u Gospinom polju te gradnja novog nogometnog terena koji će služiti za U12 natjecanja i terena za košarku i badminton.

„Podsjetimo, ova gradska uprava u posljednjih sedam godina pokrenula je niz investicija u desetljećima zanemarenu sportsku infrastrukturu. Izgrađena je judo dvorana u Mokošici, nogometni teren u Gospinom polju, sportska dvorana OŠ Montovjerna, dvorana za borilačke sportove Gospinom polju, obnovljene su sportske dvorane u OŠ Lapad i OŠ Centar. Također, Grad Dubrovnik je značajnim sredstvima prije nekoliko godina sufinancirao izgradnju hangara Jedriličarskog kluba Orsan. U proračunu Grada Dubrovnika za 2024. izdvojena su i dodatna sredstva za javne potrebe u sportu koja su veća za 48,70 posto u odnosu na prethodnu godinu.” - kažu u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

JPA