Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09 Veljača 2021 15:59

Kristijan Sindik dotrčao do Grada; dočekao ga i gradonačelnik Franković

Splitski maratonac Kristijan Sindik trči humanitarnu utrku „Zlatna vrpca - 7 maratona u 7 dana” i danas je stigao u Dubrovnik. Trkački pohvat započeo je u četvrtak krenuvši iz Splita na Međunarodni dan borbe protiv raka. Trči jedan maraton dnevno, a krajnji cilj mu je Tivat do kojeg će istrčati ukupno 295 kilometara i to u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split. Za male pacijente dosada je prikupljeno 150 tisuća kuna koje će se utrošiti za nabavku difuzijskih volumetrijskih pumpi.

- Objedinio sam strast prema trčanju, moja dva grada s kojima sam emotivno vezan i KBC Split jer sam sam bivši onkološki bolesnik. To je tema koja je marginalizirana u ovo vrijeme nauštrb jedne druge teme oko koje se cijelo vrijeme priča. Treba naglasiti i da djeca iz Dubrovnika idu na liječenje u KBC Split. – izjavio je Sindik te pozvao sve da se priključe akciji.

U Dubrovniku su mu se pridružili i dubrovački atletičari, a na Stradunu ga je dočekao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

- Pozdravljam ovakve akcije i nevjerojatnu upornost i izdržljivost Kristijan i njegovog tima trkača koji su do Dubrovnika pretrčali gotovo 250 kilometara kako bi se skupila sredstva za naše najmlađe. U ime svih Dubrovkinja i Dubrovčana, želim im puno sreće do njihovog konačnog cilja i pozivam sve koji mogu da im se priključe. - izjavio je gradonačelnik Franković tijekom susreta sa Sindikom.

Akciji se mogu priključiti svi, a ideja je da donatori „kupuju kilometre” kroz donacije od minimalno 100 kuna po kilometru. Donacije se uplaćuju izravno na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

dpp