laus banner 2021 2

Petak, 26 Veljača 2021 12:30

Kruzeri mogu dolaziti, ali samo oni do 200 putnika

Kruzeri mogu dolaziti, ali samo oni do 200 putnika Foto: Dubrovnikpress.hr

Šef nacionalnog Stožera Davor Božinović potvrdio je kako je Vlada ukinula odluku o zabrani uplovljavanja kruzera u teritorijalne vode Republike Hrvatske, ali samo onima do 200 putnika. No, hoće li kruzeri uplovljavati uvelike ovisi i o našoj epidemiološkoj slici, a ona trenutno nije dobra.

- Dopustili smo kruzerima do 200 putnika da pristaju. To je izuzeće od generalne zabrane. S obzirom da se već sada razgovara na relacija agencija i vlasnika kruzera o njihovu potencijalnom dolasku tijekom ljetne sezone. Ukoliko bismo sada imali zabranu na snazi, naši turistički djelatnici ne bi bili u ravnopravnoj poziciji niti bi mogli razgovarati o eventualnom dolasku kruzera tijekom ljeta. - rekao je Božinović.

Istaknuo je kako su cruise kompanije na svojim brodovima uvele vrlo striktna epidemiološka pravila. 

- Činjenica je da su na kruzerima vrlo striktna epidemiološka pravila i da oni bez obzira na veliki broj ljudi koji dolaze su zapravo dobro organizirani jer to im je svima u interesu, i tim kompanijama i tim ljudima, a mi evo stvaramo pretpostavke za naše turističke djelatnike da u ovom trenutku kao što je slučaj s Grčkom, Italijom, mogu razgovarati s vlasnicima kruzera i operaterima za slučaj da se taj vid turizma pokrene ovo ljeto. - kazao je Božinović.

Da je Vlada ukinula zabranu za uplovljavanje kruzera rekao je još jučer dubrovački gradonačelnik Mato Franković. 

nm

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020