Utorak, 25 Srpanj 2023 15:50

KUĆE U ŽUPI SIGURNE, ALI VJETAR STVARA PROBLEME VATROGASCIMA

KUĆE U ŽUPI SIGURNE, ALI VJETAR STVARA PROBLEME VATROGASCIMA Foto: Božo Radić / CROPIX

Vjetar i dalje stvara probleme vatrogascima na požarištu iznad Solina u Župi dubrovačkoj koji je izbio sinoć oko 23 sata, kazao je za Dubrovnikpress i Južni županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. Nešto bolje je stanje na požarištu poviše Malih žala koji je jutros gasio i kanader.

- Vjetar nas uništava. Ugasimo pa nam se vrati. Bolje je stanje, ali nije još gotovo. Tu je još jedan kanader koji sudjeluje u gašenju, ali pilotu je teško zbog udara vjetra. - kazao je Simović o požaru u Župi dubrovačkoj.

Kuće na požarištu u Župi, dodao je, za sada su sigurne, no sinoć je, kazao je zapovjednik Simović, stanje bilo iznimno teško.

- Kuće su za sada sigurne, niti jedna nije ugrožena, ali sinoć je požar bio na kućama i bilo je jako teško. Vjetar nam je veliki problem, a prema prognozama danas će cijeli dan puhati, a sutra nešto manje. - kazao je.

Na požarištu u brdu poviše plaže Mali žali, stanje je puno bolje.

- Na malim Žalima stanje je dobro, ali i tamo trebamo biti oprezni jer je velika površina i gusto je područje. Na terenu su brojne snage, od pripadnika JVP Dubrovački vatrogasci, vatrogasci iz Konavala i svi naši DVD-ovi. Na dva je požarišta oko 150 ljudi i evo baš radimo smjene za danas i sutra. Dajemo sve od sebe da obuzdamo ovu stihiju. - kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

dpp