Subota, 30 Rujan 2023 16:52

LAPAD RUN: BROJNI REKREATIVCI PODRŽALI KAMPANJU PODIZANJA SVIJESTI O RAKU DOJKE

LAPAD RUN: BROJNI REKREATIVCI PODRŽALI KAMPANJU PODIZANJA SVIJESTI O RAKU DOJKE Foto: Blur

Lapad Run, utrka kojom su Du Motion i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije zajednički najavili ovogodišnji Mjesec borbe protiv raka dojke, privukla je danas u Uvalu Lapad velik broj trkača, koji su se kroz rekreaciju uključili u kampanju podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja opake bolesti.

Među 163 sudionika utrke, koji su po vlastitom izboru istrčali dionicu od 5 ili 10 kilometara, bili su većinom domaći trkači, no našlo ih se i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Velike Britanije i Perua.

Najbolje su rezultate na desetkilometarskoj utrci ostvarili Petar Žanetić (40:56) u muškoj i Mateja Nikodem (47:17) u ženskoj kategoriji, dok su na petkilometarskoj najbrži bili Dejan Babić (18:55) u muškoj i Nina Mijoč (24:51) u ženskoj kategorji.

- Uz ovako velik broj trkača, prekrasan ambijent Lapada i odlično vrijeme, današnja je utrka bila pun pogodak. Naša je namjera da Lapad Run bude prvenstveno okrenuta našim domaćim trkačima i odaziv nam govori da u tome i uspijevamo, utrka raste iz godine u godinu. Želja nam je njome promovirati rekreaciju i tjelesnu aktivnost kao važne čimbenike zdravog života, pa osim što najavljujemo aktivnosti vezane uz podizanje svijesti o prevenciji raka dojke, njome smo obilježili i Hrvatski olimpijski dan i Europski tjedan sporta, koji također za cilj imaju motivirati građane na bavljenje sportom i aktivan način života. - izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Nakon ove utrke, Du Motion se okreće pripremama za svoj glavni događaj, globalno poznati Du Motion - Runners Days Dubrovnik, koji će 27. i 28. travnja 2024. u Dubrovnik ponovo dovesti trkače iz cijelog svijeta.

dpp