laus banner 2021 2

Petak, 23 Travanj 2021 09:52

Lasić uz novu kandidaturu: Ponosan sam, u posljednje četiri godine riješili smo brojne projekte u Općini Konavle

Božo Lasić natjecat će se za svoj drugi mandat na čelu Općine Konavle. Načelnik Lasić nakon što je dobio potvrdu kandidature rekao je kako je ponosan na rad općinske uprave u posljednje četiri godine. Napomenuo je kako su u tom razdoblju započeti, u tijeku, ali i u velikom dijelu riješeni neki gorući infrastrukturni projekti i da je veliki napredak napravljen u području socijalnih mjera.

Napomenuo je kako je velikim dijelom završen projekt odvodnje i kanalizacije na Grudi, izgradnje trotoara i parkinga, projekt kanalizacije u Moluntu, ulaz u Cavtat s državne ceste D8, proširenje prilaza Cavtatu...

- Vratili smo Ljetno kino našim sumještanima, otvorili knjižnicu u Cavtatu, riješili imovinsko-pravne odnose s JLH te dobili natrag restoran Obalu i kuću Granić, postavili ogradu na šetnici oko Rata, uredili plažu u Uvali Tiha, nakon dugo godina riješili gordijski čvor pravnih zavrzlama kako bi mogli realizirati projekt izgradnje nove zgrade OŠ Cavtat. Zajedno s DPDS-om pokrenuli smo obnovu tvrđave na Prevlaci, uspjeli smo zadržati Vodovod u konavoskim rukama, a zahvaljujući suradnji s Vladom RH uskoro ćemo realizirati i projekt Poduzetničke zone u Čilipima gdje smo dobili čak 21 hektar zemljišta. Napravili smo brojna nova ili pak obnovili postojeća dječja igrališta. - nabrojao je načelnik Lasić neke od projekata te nastavio:

- Asfaltirali smo brojne nerazvrstane ceste u Čilipima, na Grudi, u Đurinićima, Vitaljini, Moluntu i ostalim konavoskim mjestima, potpisali ugovor sa ŽUC-om za rekonstrukciju ceste od Dubravke do Debelog Brijega te uskoro očekujemo rekonstrukciju ceste kroz Čilipe i Zastolje. - dodao je.

Podsjetio je kako je Cavtat bio filmska kulisa te kako se u posljednjih nekoliko godina okrunio brojnim međunarodnim priznanjima. Osvrnuo se i kratko na krizu koja je pogodila cijeli svijet.
- Sve dobre stvari koje su napravljene lako je zaboraviti u ovim okolnostima pandemije koronavirusa. Nažalost, već odavno sam govorio da će se vrijeme računati kao prije i poslije koronavirusa i mi smo to pravovremeno prepoznali. Na krizu smo reagirali odgovorno i pravovremeno, nabavili velike količine zaštitne opreme, podijelili ambulantama, Domu za starije i svim ostalim institucijama. Imali smo veliku krizu u Domu koju smo zahvaljujući stručnosti i odgovornosti našeg vodstva u Domu uspješno riješili. Posebno ističem i zahvaljujem ministru zdravstva Viliju Berošu koji je dostavio veće količine cjepiva Konavlima kada je to bilo najpotrebnije. Zahvaljujuci svim tim mjerama danas u Konavlima imamo mali broj zaraženih. Kako bi pomogli poduzetnicima odrekli smo se više milijuna kuna prihoda od poslovnih prostora i javnih površina jer vjerujemo da je primarno zadržati radna mjesta. Želim biti optimističan i vjerujem da će stvari uskoro biti bolje. Osobno mi je stoga lakše kada napravimo jedan presjek svega što je napravljeno kako bi si i na taj način dali poticaj za daljnje napore u promišljanju boljih Konavala za sve. - istaknuo je načelnik Lasić.

dpp

Video sadržaj

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020