Srijeda, 04 Kolovoz 2021 02:13

Ljetna škola filma Šipan slavi 18. rođendan

Punoljetni smo, našalili su se organizatori i utemeljitelji Ljetne škole filma Šipan Nils Neubert i Miro Bronzić ususret 18. Ljetnoj školi filma Šipan koja počinje danas. Spoj filma, medijskog obrazovanja djece i mladih te mediteranskog podneblja pokazao se kao uspješnom formulom i doveo je do toga da je Šipan postao nezaobilazan za ljetni doživljaj filma.

Naravno, nije uvijek sve bilo jednostavno, svaka godina je donijela sa sobom svoje izazove, a pogotovo trenutno zbog pandemije, ali ističu organizatori, „ne damo se i pogotovo zahvaljujući našim prijateljima i partnerima omogućit ćemo vjernoj publici i svim polaznicima radionica još jedno nezaboravno filmsko ljeto”.

Filmovi koji se prikazuju na festivalu su: "Ribanje i ribarsko prigovaranje" redatelja Milana Trenca, glavne uloge Rade Šerbedžija i Leon Lučev po motivima istoimenog renesansnog spjeva Petra Hektorovića. Zatim film "Otac“, drama s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, redatelja Srđana Golubovića.

Za najmlađu publiku na velikom ekranu je pripremljeno prikazivanje animiranog filma "Čarobnjakov šesir" redatelja Milana Blažekovića.

"Quo Vadis Aida" redateljice Jasmile Žbanić je oskarovski kandidat i aktualna produkcija koja govori o potresnim događanjima u Srebrenici, dok film "Goli Čovik" redatelja Obrada Gluščevića iz 1968. godine predstavlja popularnu rubriku "iz naftalina".

Uz njih na Šipanu će se prikazati i obiteljski film "Moj brat lovi Dinosaure", dobitnik nagrade mlade publike Europske filmske akademije, redatelja Stefana Cipanija. Na samom otvaranju biti će prikazan i kratkometražni igrani film „Magda Mozarka“ ovogodišnje voditeljice radionice igranog filma Bojane Momirović.

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Dubrovnika održat će se i predstava "Mara i Kata".

Kao i svih godina u 18. Ljetnoj školi filma Šipan održat će se četiri radionice koje će pohađati blizu pedeset djece. Radionice koje će se također održavati uz poštovanja epidemioloških mjera su Radionica igranog filma, koja je namijenjena mlađoj grupi polaznika, Radionica igranog filma, namijenjena malo starijoj grupi polaznika, Radionica Street Art Filma namijenjena mladim kreativcima koji će osmisliti i realizirati mural na ulazu u Šipansku luku te sve popratiti kratkim dokumentarnim filmom i Radionica animiranog filma, namijenjena najmlađim polaznicima 18. LJŠFŠ.

Za ovogodišnji vizualni identitet LJŠFŠ pobrinula se Mia Bogovac.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020