lausnekretninebanner

Subota, 12 Rujan 2020 21:13

Male aktivne pasmine za gradski život

Male aktivne pasmine za gradski život Foto: World Dog Finder

Mnogi ljudi obožavaju velike pasmine poput labrador retrivera i njemačkih ovčara zbog njihove energije, sportskog karaktera i prilagodljivosti. Ali velike pasmine nisu za svakoga. Ako živite u stanu, imate malu djecu ili niste dovoljno snažni da se nosite s psom teškim više od 30 kilograma, možda biste trebali razmisliti o malom psu.

Ljubitelji velikih pasmina obično “frkću” na ideju male pasmine. To što je pas malen ne znači da je pas za krilo ili da ne može raditi sve stvari koje i veliki pas može.

Pronašli smo 5 malih pasmina koje su jednako aktivne sa sportskim karakterom kao i njihovi veći rođaci.

Jazavčar

Nemoguće je ne prepoznati te kratke noge i duga tijela. Jazavčar je najmanji iz porodice goniča, ali je zasigurno pasmina koja ima veliku osobnost. Smjela i neustrašiva pasmina koja se nikada ne predaje te je poznata po svojoj odlučnosti. Te mu osobine mogu otežati trening, pa ćete morati pronaći nešto što ga motivira.

jazavcar 120920

Jack Russell terijer
Jack russell terijer možda je težak samo 6 do 8 kilograma, ali nemojte očekivati da će provesti puno vremena u vašem krilu - smiren. Ovoj energičnoj pasmini potreban je posao na puno radno vrijeme kako joj ne bi postalo dosadno te da ne bi uništili vašu kuću ili dvorište. Jack russell terijeri su prirodni “kopači”. To je ono za što su uzgojeni, pa ćete morati pronaći način da budete zadovoljni - a ne da kaznite - njihov nagon za kopanjem.

jack russell 120920

Šetlandski ovčar
Jeste li ljubitelj šetnje, trčanja ili planinarenja? Tada je šetlandski ovčar pasmina za vas. Ovaj izvrsni pseći sportaš, koji teži 13 ili manje kilograma, ima tendenciju da se istakne u okretnosti, natjecanjima u ovčarenju i drugim psećim sportovima. Osim toga, općenito ih je lako trenirati i mogu naučiti jako puno zabavnih trikova.

setlandski ovcar 120920

Bigl (Beagle)
Sa svojih 10 do 15 kilograma, popularni i prijateljski bigl kompaktni je pas koji može biti izvrstan izbor za obitelji s djecom. Unatoč malom rastu, kvalitetan je lovački pas. Moćan osjet njuha ove pasmine, u kombinaciji s njezinom tendencijom selektivnog sluha, ponekad može značiti da neće pretjerano pažljivo slušati baš sve vaše naredbe.

bigl 120920

Koker španijel
Pun ljubavi i nježan, koker španijel može biti izvrstan obiteljski pas. S manje od 13 kilograma, ova pasmina je prilično mala, pa vjerojatno neće slučajno srušiti malu djecu, ali dovoljno je velik da mu djeca ne mogu slučajno nauditi. Koker španijel treba svakodnevno vježbanje i obično cijeni igru s lopticom ili kupanje u vodi.

koker spanijel 120920

World Dog Finder

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020