Petak, 09 Srpanj 2021 11:49

Malverzacija u gospodarskom poslovanju teška 4,6 milijuna kuna

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko – neretvanske muškarac u dobi od 48 godina osumnjičen je za kazneno djelo „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ u vezi s kaznenim djelom „Prouzročenje stečaja“ na štetu dva trgovačka društva, jednim sa sjedištem na otoku Lastovu i drugim sa sjedištem u Splitu. - piše danas u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske. Ne navodi se identitet osumnjičenog niti imena poduzeća.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 2016. g., u vrijeme blokade žiro računa trgovačkog društva iz Splita kao odgovorna osoba potraživanja po osnovi danih pozajmica tog društva u iznosu od 4,5 milijuna, koji iznos je činio stečajnu masu tog trgovačkog društva, bez naknade prenio na drugo trgovačko društvo koje je u vlasništvu njegove nevjenčane supruge.

Također je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Lastova, u lipnju 2018. g. sklopio ugovor o zakupu nekretnina sa spomenutim trgovačkim društvom svoje nevjenčane supruge na iznos zakupnine od 2 tisuće kuna mjesečno da bi njegova supruga taj isti prostor dala drugom trgovačkom društvu u podzakup za iznos od 9 tisuća kuna mjesečno. Na opisan način trgovačko društvo iz Lastova oštetio je za iznos od gotovo 154 tisuće kuna.” - pišu iz policije.

„Ukupna materijalna šteta ovim kaznenim djelima procijenjena je na iznos od preko 4,6 milijuna kuna. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.” - stoji još u priopćenju.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020