Ispiši ovu stranicu
Utorak, 27 Lipanj 2017 10:24

Marinko Vlašić: Promjena Trga maršala Tita je sramota ove zemlje!

Zagrebački Trg maršala Tita preimenovat će se u Trg Republike Hrvatske, najavio je jučer gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Iako je Bandić rekao kako zna "čitati puls naših ljudi", jasnno je kako je bio pritisnut pregovorima s HDZ-om i zastupnicima s liste Brune Esih o većini u Gradskoj skupštini, koji traže preimenovanje toga trga. No, što dubrovački antifašisti kažu o ovome činu?

Tajnik Udruge antifašista Marinko Vlašić za portal Dubrovnikpresshr kazao je kako se radi o sramoti.

- Jednostavno rečeno, sramotno je da se oko takve kolosalne povijesne ličnosti, koja definitivno spada među najveće ličnosti 20. stoljeća u svijetu, vodi najprljavija politička trgovina zbog fotelja. Definitivno, radi se o nečemu što potpuno neprihvatljivo. Radi se o sramoti ove zemlje! - izjavio je Vlašić.

Kazao je kako se ovim činom dodatno radi na trendu zatiranja antifašističkih vrijednosti.

- Već dugi niz godina antifašističke vrijednosti se umanjuju u Hrvatskoj. Mislim da stranka na vlasti, dakle HDZ, defintiivno pokazuje svoje lice jednog nepoštovatelja tih vrijednosti. Ukratko, stranke koja radi na reviziji hrvatske povijesti i reafirmaciji onih snaga koje su u Drugom svjetskom ratu poražene.- objasnio je Vlašić za portal Dubrovnikpress.hr.

V.Salvia