laus banner 2021 2

Subota, 30 Siječanj 2021 19:21

Matija Čale Mratović: Nenametljiva, možda i previše za vijećnicu

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još svega dva ili tri puta, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Matija Čale Mratović

Iako se špekuliralo kako će istupiti iz Gradskog vijeća i svoj mandat ustupiti HNS-u, Matija Čale Mratović to ipak nije učinila već je kao nezavisna vijećnica odlučila ostati u aktualnom sazivu Gradskog vijeća do njegova skorašnjeg raspuštanja.

Doktorica Matija Čale Mratović, specijalist školske medicine, bila je dugogodišnja članica HNS-a i vijećnica te stranke u nekoliko mandata.

Kao kandidatkinja s liste HNS-a ušla je u aktualni saziv Gradskog vijeća nakon lokalnih izbora 2017. godine. No, iz HNS-a je istupila nakon što je ta stranka na državnoj razini ušla u koaliciju s HDZ-om i nedugo nakon toga počelo se špekulirati kako će mandat vratit HNS-u što ona u konačnici ipak nije učinila.

Čale Mratović kao vijećnica djelovala je poprilično samozatajno i nenametljivo, možda i previše za vijećnicu. Svoje političke protivnike nije vrijeđala, suzdržavala se od teških riječi i mahom bila fokusirana na probleme i projekte u školstvu i predškolskom odgoju.

Budući da slovi za osobu blisku bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću, ovisno kako će njegova lista „Dubrovnik naš Grad” proći na skorašnjim lokalnim izborima, Matiju Čale Mratović mogli bismo gledati i u novom sazivu Gradskog vijeća. Vlahušić zasigurno na nju računa. Pitanje je samo želi li ona obnašati još jedan vijećnički mandat.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020