Utorak, 01 Ožujak 2022 14:25

Mijenja se odluka o zakupu javnih površina u Dubrovniku

Ilustracija Ilustracija Foto: Davor Mladošić

Gradsko će vijeće Grada Dubrovnika na sjednici idući tjedan usvojiti Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu javnih površina prema kojoj će Povjerenstvo za izradu plana korištenja javnih površina moći razmatrati zahtjeve za ugostitelja za preraspodjelom javnih površina u povijesnoj jezgri.

Izmjenu Plana korištenja, odnosno preraspodjelu javnih površina, u nekoliko je navrata na vijeću zagovarao Pero Vićan. U obrazloženju odluke navodi se kako su se pojavili slučajevi gdje je neophodno mijenjati Plan, odnosno preraspodijeliti javne površine.

Inače, sukladno važećoj odluci, Povjerenstvo za izradu plana korištenja javnih površina i određivanje visine zakupnine, nema mogućnost razmatrati zahtjeve za izmjenama plana u povijesnoj jezgri u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2024.

Navodi se kako je u iznimnim slučajevima, kad su stolovi ugostiteljskog objekta postavljeni ispred poslovnog prostora drugog subjekta, koji se namjerava baviti ugostiteljstvom, opravdano je razmotriti zahtjeve za preraspodjelom javnih površina ukoliko su obje strane s tim suglasne.

nm