Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 13:57

Miljenko Mikulić neće se javiti na natječaj za pročelnika u Gradu Dubrovniku, ostaje u Općini Konavle

Piše:

Unutarnjim ustrojem kojega je na protekloj sjednici podržala većina u Gradskom vijeću, Upravni odjel za promet i Upravni odjel za komunalne djelatnosti o mjesnu samoupravu spojeni su u jedan veliki odjel. Iako je dio medija špekulirao kako će na čelo tog novoformiranog odjela biti imenovan Miljenko Mikulić, inače pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne poslove i gospodarenje nekretninama u Općini Konavle, to se ipak neće dogoditi, doznaje portal Dubrovnikpress.hr.

Natječaj za pročelnika netom formiranog velikog gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu još nije niti raspisan, no i kad bude raspisan, Miljenko Mikulić neće se na njega prijaviti.

Mikulić naime ostaje na čelu Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne polove i gospodarenje nekretninama kojega taj diplomirani ekonomist uspješno vodi još od prosinca 2017.

Nakon što su dva odjela odlukom većine u Gradskom vijeću spojena je jedan, Grad Dubrovnik još nije raspisao natječaj za pročelnika novog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu. Tako je Đuro Šutalo još uvijek pročelnik Upravnog odjela za promet, a Zlatko Uršić pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Đuro Šutalo, donedavno se špekuliralo, trebao bi biti raspoređen u Upravni odjel za izdavanje i i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje kao savjetnik ili pomoćnik pročelnika. Zlatko Uršić vjerojatno bi u novoformiranom odjelu za komunalije i promet ostao savjetnik novom pročelniku.

No, možda će Uršić preživjeti novi preustroj odnosno ostati na čelu novog velikog gradskog odjela. Naime, gradonačelnik Mato Franković, koji je netom nakon izbora isticao kako će komunalni odjel doživjeti određene preinake, zasigurno na njegovu čelu želi profesionalca.

Uršić kao višegodišnji pročelnik komunalnog svakako jest profesionalac. Pitanje je samo kakav profil čovjeka gradonačelnik želi na čelu novoformiranog odjela.