Ponedjeljak, 11 Srpanj 2022 15:07

Mimohod sjećanja uz 27. obljetnicu genocida u Srebrenici

Mimohod sjećanja uz 27. obljetnicu genocida u Srebrenici Foto: DNŽ i Grad Dubrovnik

U Dubrovniku je danas održan Mimohod sjećanja na žrtve Srebrenice, a u povodu 27. obljetnice genocida koji su u tom gradu u BiH počinile srpske vojne snage. Mimohod tradicionalno organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Dubrovačko - neretvanske županije i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Dubrovnika.

U Mimohodu sjećanja na žrtve Srebrenice sudjelovali su i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, predstavnici Grada Sarajeva i Dubrovačko – neretvanske županije, a molitvu u Portu, gdje su u more simbolično položeni ljiljani, predvodio je dubrovački imam Salkan ef. Herić. Prethodno su se sudionici okupili kod velike Onofrijeve fontane i prošli Stradunom s transparentom na kojem je bio ispisan broj dosad poznatih srebreničkih žrtava.
 
- Pamćenje je alat, a mržnja golem teret“ riječi su dubrovačkog generala Nojka Marinovića koje je važno istaknuti u ovoj prilici, kada se okupljamo kako bi se prisjetili velikog zločina u Bosni i Hercegovini. Korak za mir i budućnost teško je napraviti kada agresor negira zlodjelo. Preko 8000 izgubljenih života, izgubljenih mladosti, dijeljenja radosnih trenutaka. Ja vjerujem da će ubrzo doći do toga da se agresor ispriča i zatraži oprost. Ovdje iz Dubrovnika šaljem poruku srpskom vodstvu da shvate i prihvate da je istina jedini put i početak pomirbe koji vodi u bolju budućnost i istinske prijateljske odnose. - istaknuo je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019