laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 19:46

Ministar Butković sa županom Dobroslavićem obišao radove na lučkoj infrastrukturi na Pelješcu i Korčuli

Nakon što je obišao radove na proširenju Lapadske obale u Dubrovniku vrijedne 50 milijuna kuna, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je u pratnji župana Nikole Dobroslavića i zamjenika Žakline Marević i Joška Cebala obišao radove na modernizaciji i obnovi luka.

Nakon Dubrovnika ministar je obišao radove na rekonstrukciji luke u Trpnju vrijedne 16 milijuna kuna, a svoj posjet nastavio je na Korčuli gdje je obišao radove na rekonstrukciji lukobrana Puntin u luci Korčula te radove na rekonstrukciji lukobrana u ACI Marini Korčula.

Ministar Butković u ponedjeljak je u Vela Luci potpisao i ugovor za radove na projektu izgradnje novog pomorsko – putničkog terminala Vela Luka vrijednog 75 milijuna kuna.

Župan Nikola Dobroslavić jeizjavio kako je ova županijska vlast uvijek posebnu pozornost pridavala razvoju infrastrukture, posebice razvoju luka:

- Ponosni smo jer smo najbolja županija u Hrvatskoj po korištenju EU sredstava, a posebno za lučku infrastrukturu.  Dijelom realiziranih, a dijelom u realizaciji već smo na 6,7 milijardi kuna iz fondova EU. - rekao je tom prigodom župan Nikola Dobroslavić.

Podršku projektima dao je i ministar Butković, koji je rekao da se nikada dosada ovoliko nije radilo na lučkoj infrastrukturi, a posebno je pohvalio Dubrovačko-neretvansku županiju koja, kazao je, ima najviše ugovorenih projekata i po broju i financijski s iznosom oko 800 milijuna kuna.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020