Srijeda, 30 Kolovoz 2023 12:15

MINISTARSTVO DALO SUGLASNOST ZA PROJEKT DOGRADNJE OŠ MOKOŠICA

Idejno rješenje dogradnje OŠ Mokošica Idejno rješenje dogradnje OŠ Mokošica

Grad Dubrovnik zaprimio je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na idejno rješenje za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole Mokošica, kojim se potvrđuje da je isto izrađeno u skladu s normativima Ministarstva, obavijestili su danas iz dubrovačke gradske uprave.

„Predmetnim zahvatom osiguravaju se infrastrukturni uvjeti za prelazak Osnovne škole Mokošica u jednu smjenu. Naime, nakon završetka novog objekta OŠ Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake kojim i ova škola prelazi u jednosmjenski režim nastave, OŠ Mokošica je posljednja dubrovačka škola u kojoj se nastava odvija u dvije smjene. Rekonstrukcijom i dogradnjom novih 18 učionica s kapacitetom 28 učenika po učionici, knjižnice, blagovaonice i kuhinje s pratećim sadržajima OŠ Mokošica moći će primiti 952 učenika u 34 razredna odjeljenja prema režimu nastave u jednoj smjeni.” - navode iz Grada Dubrovnika.

„Ministarstvo znanosti i obrazovanja također navodi da je rekonstrukciju i nadogradnju škole prema idejnom rješenju moguće financirati bespovratnim sredstvima iz Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole“ Ministarstva i to u postotku od 100 %. Grad Dubrovnik sustavno radi na unapređenju sustava osnovnoškolskog obrazovanja, a ističe se kontinuirana kapitalna ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, programe i uvjete rada. Pri tome osiguranje uvjeta za odvijanje nastave u jednoj smjeni treba istaknuti kao primarni strateški cilj.” - piše u priopćenju.

dpp