laus banner 2021 2

Petak, 23 Travanj 2021 20:00

Ministrica Brnjac i župan Dobroslavić potpisali ugovor o sufinanciranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i župan Nikola Dobroslavić potpisali su u petak u Dubrovniku ugovor o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkoj sezoni za 2021. godinu.

Ministrica Brnjac istaknula je kako se i na ovaj način daje potpora jugu Hrvatske, a iznijela je i najavu kako će se većina njemačkih građana cijepiti do početka turističke sezone.

- To nam daje prednost, a želimo da se što veći broj turističkih djelatnika odazove za cijepljenje i da Dubrovnik bude i dalje sigurna i prepoznatljiva destinacija. I ove godine nastavljamo sufinanciranje dodatnih timova medicinske pomoći jer držimo da je to izrazito važno u ovo vrijeme pandemije COVID-19. Za ovu godinu izdvojit ćemo 1,5 milijuna kuna. - rekla je ministrica Brnjac.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je na širem dubrovačkom području prošle godine bilo manje od 20 posto realizacije turističkih dolazaka.

- To je jako loše za sve nas. Turizam je naša pretežita gospodarska djelatnost. Sufinanciranje turističkih ambulatni, to je program koji se nastavlja iz godine u godinu. U njemu sudjeluju i DNŽ, i JLS-ovi naši i domovi zdravlja, a i Ministarstvo turizma. Zahvaljujem se ministrici Brnjac što i ove godine sudjeluje u financiranju ovog projekta. Važno nam je da nam turisti imaju dodatnu zdravstvenu uslugu kroz turističku sezonu. Ove godine uveli smo i stalnu helikoptersku hitnu medicinsku službu. Ove godine ćemo imati deset turističkih ambulanti diljem županije. Cijeli projekt je vrijedan 760 tisuća kuna. - rekao je župan Dobroslavić.

- Vjerujem da ćemo ostvariti nešto sezone i da će ove turističke ambulante pridonijeti ukupnoj sigurnosti. Mislim da će to biti i dobri punktovi za antigenske testove, ako to bude rješenje za boravak turista u našoj destinaciji. - rekao je župan.

Sadržaj Dubrovačko - neretvanske županije

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020