Ponedjeljak, 03 Svi 2021 20:32

Ministrica Tramišak dodijelila 20 ugovora za ravnomjeran razvoj gradova i općina, Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobrena dva projekta

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je u ponedjeljak u Dubrovniku dvadeset ugovora za ravnomjeran regionalni razvoj gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ukupno vrijednih gotovo 6 milijuna kuna. Ovom prilikom uručena su i dva ugovora Dubrovačko-neretvanskoj županiji te Sporazum o financiranju rada otočkog koordinatora RRA DUNEA-i.Ugovori su financirani iz državnog proračuna kroz programe podrške regionalnom razvoju i brdsko-planinskim područjima te održivog razvoja lokalne zajednice i razvoju otoka.

Ministrica Tramišak rekla je kako je riječ o vrijednim sredstvima za mala ulaganja s ciljem podizanja kvalitete i standarda života.

- Posebna mi je čast što smo uručili dvanaest ugovora za otoke, vrijednih 3,6 milijuna kuna, a u ovoj županiji otoci su bogatstvo. - izjavila je ministrica Tramišak.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako su ugovori hvalevrijedna pomoć u realizaciji projekata.

- Ministarstva i cijela Vlada pomogli su da ova županija dosegne ugovorenih sedam milijardi kuna financiranja iz sredstava Europske unije, po čemu smo najbolja županija u Hrvatskoj. Time smo financirali brojne projekte koje ne bismo mogli sami ili iz državnog proračuna. To je pokazatelj važnosti sredstava Europske unije. - rekao je župan Dobroslavić.

Kroz program razvoja otoka dodijeljena su sredstva Dubrovačko-neretvanskoj županiji za energetsku obnovu ambulante u Trpnju, Gradu Dubrovniku za adaptaciju i energetsku obnovu doma kulture na Koločepu, Općini Ston za uređenje i opremanje parkirališta Ponta, Općini Janjina za uređenje sjevernog dijela rive u Sreseru, Općini Trpanj za nabavu ‘pametnih’ spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, Općini Mljet za izgradnju kapelice s mrtvačnicom na groblju “Sladin gradac” u Goveđarima, Gradu Korčuli za uređenje trga Postrana u Žrnovu, Općini Blato za sanaciju dijela krovišta mjesnog doma kulture, Općini Vela Luka za uređenje šetnice na trasama gravitacijskih kolektora te općinama Smokvica i Lastovo za rekonstrukciju i obnovu prometnica.

Kroz program podrške brdsko-planinskim područjima Općini Dubrovačko primorje dodijeljena su sredstva za adaptaciju prometnica, a iz programa održivog razvoja lokalne zajednice dodijeljena su sredstva Općini zažablje za Centar aktivnosti mladih u zajednici, Općini Pojezerje za izgradnju društvenog doma u Kobiljači, Općini Janjina za uređenje prometnica u ulica te Općini Kula Norinska za modernizaciju javne rasvjete.

Kroz program podrške regionalnom razvoju dodijeljena su sredstva Dubrovačko-neretvanskoj županiji za obnovu Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću, Gradu Metkoviću za rekonstrukciju gradske tržnice te Gradu Opuzenu za rekonstrukciju prometnice u ulici Posrednica.Ugovor o sufinanciranju energetske obnove ambulante Trpanj vrijedan je 970 tisuća kuna. MRRFEU odobrilo je sufinanciranje energetske obnove ambulante Trpanj u iznosu od 450 tisuća kuna, dok će preostali iznos od 520 tisuća kuna osigurati Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji sa Domom zdravlja Korčula i Opcinom Trpanj.

Projektom energetske obnove ambulante Trpanj planirana je izvedba toplinske izolacije vanjskih zidova i kosog krova, odgovarajuća toplinska izolacija i hidroizolacija dijela ravnog krova, izmjena rasvjete cijelog objekta energetski učinkovitom te instalacija sustava daljinskog upravljanja i nadzora nad energentima.

Ministarstvo je današnjim ugovorom odobrilo sufinanciranje obnove OŠ Stjepana Radića u iznosu od 400 tisuća kuna, dok će preostali iznos od 209 tisuća kuna osigurati Dubrovačko-neretvanska županija, a projektom je planirana potpuna rekonstrukcija sanitarnih čvorova prizemlja i kata za potrebe učenika, izvedba novih sanitarnih čvorova uz prostor knjižnice te prilagodba dijela postojećih sanitarnih čvorova osobama s invaliditetom.

Sadržaj Dubrovačko – neretvanske županije

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020