Ispiši ovu stranicu
Utorak, 11 Svi 2021 22:11

Mladi dubrovački robotičari osvojili treće mjesto na RoboCupu Junior Zagreb 2021, Kralj pozvan u reprezentaciju

Protekli vikend na više lokacija, a dijelom i online se održao RoboCup Junior Zagreb 2021, poštivajući sve epidemiološke mjere. Ovaj RoboCup se trebao održati u prosincu 2020. godine, ali se zbog epidemiološke situacije nije održao. Natjecanje se održalo u sedam kategorija: Rescue Maze, Rescue Maze Primary, Rescue Line, Rescue Line Primary, Rescue Simulation, Soccer Light Weight i On Stage. Natjecanje su organizirali Hrvatski robotički savez i Hrvatsko društvo za robotiku, a škola domaćin je po deseti put OŠ Mate Lovraka Zagreb.

Grad Dubrovnik i Dubrovačku–neretvansku županiju na RoboCup Junior Zagreb 2021 je predstavljala ekipa Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik u kategoriji Soccer LightWeight koja je osvojila 3. mjesto i brončanu medalju. U ekipi su bili učenik 2. godine elektrotehnike Patrik Kralj i bivši učenik Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik, danas student 1. godine preddiplomskog studija Brodostrojarstvo sa Sveučilišta u Dubrovniku Nikola Handabaka. S njima na natjecanju je bila i mentorica Dalija Milić Kralj. Osim osvajanja brončane medalje, Patrik Kralj je dobio i poziv u robotički reprezentaciju.

Mladi robotičari i njihova mentorica su imali potporu i podršku za sudjelovanje na RoboCup Junior Zagreb 2021 od, Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

dpp