Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022 13:27

Modernizacija javne rasvjete u Dubrovniku koštat će oko 14 milijuna kuna; pokrenut postupak javne nabave

Modernizacija javne rasvjete u Dubrovniku koštat će oko 14 milijuna kuna; pokrenut postupak javne nabave Foto: Davor Mladošić

Nakon provedenog postupka javnog savjetovanja za projekt rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika, danas je pokrenut i postupak javne nabave za izvođenje projekta. Postupak je otvoren do 10. lipnja, do kada se prikupljaju ponude, a procijenjena vrijednost projekta je 14 milijuna kuna. Iz Grada Dubrovnika navode kako će ova modernizacija u konačnici doprinijeti značajnim uštedama.
 
Projekt cjelovite rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika obuhvaća 3739 zastarjelih rasvjetnih tijela na širem gradskom području. Postojeći sustav sastoji se od 46 različitih tipova energetski neučinkovitih i ekološki neprihvatljivih svjetiljki, koje će se ovim projektom zamijeniti visoko efikasnim LED svjetiljkama.

„To će doprinijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete. Novčana ušteda na troškovima električne energije koja će se postići ovom rekonstrukcijom, u odnosu na zatečeno stanje, veća je od dva milijuna kuna na godišnjoj razini, a dodatno će se značajno smanjiti i troškovi održavanja sustava. Grad Dubrovnik predmetnu investiciju financira kreditom HBOR-a s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0,5 posto.” - piše u priopćenju gradske uprave.

dm