Četvrtak, 30 Svibanj 2024 04:54

MORAVSKA FILHARMONIJA U KNEŽEVU DVORU

Moravska filharmonija gostuje u Dubrovniku u petak, 31. svibnja u Kneževu dvoru. Riječ je o međunarodnoj suradnji jednog od najistaknutijih i najstarijih simfonijskih orkestara u Češkoj i Dubrovačkog simfonijskog orkestra u čijoj će se organizaciji koncert održati. Koncert će započeti u 21 sat.

Orkestrom će ravnati maestro Zsolt Hamar, dok će kao solist nastupiti violinist Ivan Ženatý. Na programu su uvertira operi Prodana nevjesta Bedřicha Smetane, Fantazija u g-molu za violinu i orkestar, op. 24 Josefa Suka i Dvořákova Simfonija br.7.

Sjedište Moravske filharmonije je u povijesnoj prijestolnici Moravske, gradu Olomoucu, a posljednjih gotovo osamdeset godina je glavni pokretač glazbenih aktivnosti u regiji. Na njegov umjetnički razvoj izravno su utjecale istaknute osobnosti češke i međunarodne glazbene scene, među kojima su dirigenti Otto Klemperer i Václav Neumann, violinisti Josef Suk i Gidon Kremer te violončelist Pierre Fournier. Moravska filharmonija tijekom svoje duge povijesti oblikovala je iznimno širok, bogat i raznovrstan repertoar. Orkestar je autentični izvođač čeških klasika, kao što su Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Leoš Janáček i Bohuslav Martinů.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu DSO-a (Slanica), u Luži, agenciji Perla Adriatica i online u sustavu ulaznice.hr, a građani na blagajni DSO-a ostvaruju popust od 30% kao i niz drugih pogodnosti o kojima se mogu informirati na broj 091 613 7314.

RRD