Subota, 13 Studeni 2021 11:25

Msgr. Uzinić: Cijepljenje nadilazi pitanje naše osobne slobode

Msgr. Mate Uzinić Msgr. Mate Uzinić Foto: dpp

Cijepljenje nadilazi pitanje naše osobne slobode i postaje poziv na ljubav koju dugujemo i sebi i svojim bližnjima, zajljučio je nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije msgr. Mate Uznić pozivajući se i na riječi pape Franje koji je kazao kako je pandemija nova pošast zbog koje se broj siromašnih povećao.

Msgr. Uzinić objavio je ovaj svoj stav, kako je naveo, ne samo zbog aktualnosti, već i zbog poziva nekih vjernika da digne svoj glas za njihovu slobodu.

Papa Franjo je inače, a s njima dijeli mišljenje i nadbiskup Uzinić, kazao: „Cijepiti se cjepivom koje su kompetentne vlasti odobrile jest čin ljubavi. Pomoći da se većina ljudi cijepe je čin ljubavi. To je ljubav prema sebi, ljubav prema članovima obitelji, ljubav prema prijateljima, ljubav prema svim narodima. Ljubav je društvena i politička, ljubav je univerzalna, sposobna da transformira i poboljša svako društvo. Cijepljenje je jednostavan, ali dubok način za promicanje općeg dobra i za brigu jednih prema drugima, osobito prema najranjivijima. Molim Boga da svatko od nas dade svoj malo zrno pijeska, mali čin ljubavi. Mali čin ljubavi uvijek je velik. To su male geste za bolju budućnost.”

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020