Nedjelja, 16 Svi 2021 14:52

Muljanje s glasovima u Mokošici: Franici Đevoić rekli da je već glasala, još je pitali je li ona sigurna da se zove Franica!

Piše:

Na glasačkom mjestu u Staroj Mokošici uskraćena je mogućnost glasanja Franici Đevoić jer u biračkom odboru tvrde kako je ona već glasala, a ovu 47 – godišnjakinju na biračkom mjestu deboto su proglasili dementnom. Naime, nakon što joj je glasanje uskraćeno jer se njeno ime našlo prekriženo na listama glasača, iako na izbore nije izašla, jedna od članica biračkog odbora „uspjela” ju čak pitati je li ona sigurna da se zove Franica.

- Došla sam na biračko mjesto u dječjem vrtiću, imaju dvije prostorije za glasanje, čekala sam ispred one u kojoj obično i glasam, ali kad sam došla na red uputili su me u drugu, a onda sam doživjela šok. Naime, oni tvrde kako sam ujutro ja već glasala. - rekla je Franica Đevoić za Dubrovnikpress.hr

Ona je dalje ispričala kako su iz biračkog odbora rekli da „trebaju zazvati sud”, a da su im na, govori ona, „na sudu odgovorili kako ona više nema pravo glasa” s obzirom da je njeno ime prekriženo na popisu, odnosno nalazi se među onima koji su već glasali.

- I kad su zvali na telefon krivo je osoba koja je zvala rekla moje ime, nazvala me Marta. Na to sam im odgovorila kako nije ni čudo da su moje ime prekržili kad nisu u stanju zapamtiti ni ono što smo pričali prije pola minute. Ne znam što su oni radili, ali diskutirali su i oko toga zašto je moje ime prekriženo crnom, a ne plavom penkalom „kako su se dogovorili”. Na kraju mi se nitko nije ni ispričao, a glasanje mi je uskraćeno. - ispričala je Franica Đevoić.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020