laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 03 Svi 2021 20:13

Na cijepljenje se zovu privatni iznajmljivači, a što je s blagajnicama, poštarima, profesorima, zaposlenima na šalterima....

Piše:
Na cijepljenje se zovu privatni iznajmljivači, a što je s blagajnicama, poštarima, profesorima, zaposlenima na šalterima.... Foto: alirazagurmani9272/Pixabay

Ususret turističkoj sezoni, za koju hrvatski političari tvrde kako će biti dobra, u Dubrovniku, koji je inače od korona pandemije pretrpio najveću gospodarsku štetu, nedavno je organizirano cijepljenje turističkih radnika. Cijepljeno ih je svega 400 pa Ministarstvo turizma i sporta ide korak dalje i na procjepljivanje preko lokalnih turističkih zajednica poziva privatne iznajmljivače. 

Osim što nisu niti završili cijepljenje turističkih radnika, pored svi zaposlenih u djelatnostima u izravnom kontaktu s velikim brojem ljudi, koji su tim više izloženi riziku, prioritet tako ispadaju privatni iznajmljivači.

Osim recepcionera, animatora, vodiča, sobarica, konobara, kuhara i zaposleni u zračnoj i pomorskoj luci, autobuseri, taksisti, svi su oni manje više turistički radnici. 

Pa nije valjda da su ih sve cijepili s onih 400 turističkih COVID doza?

Učitelji, profesori, poštari, zaštitari, mehaničari, zaposleni na šalterima institucija u svakodnevnim kontaktu s građanima. Jesu li svi oni cijepljeni?

Policajci, trgovci? Je li organizirano kakvo masovno cijepljenje za sve one potplaćene žene u velikim prehrambenim lancima koji su u svakodnevnom kontaktu sa stotinama ljudi?

Od zaposlenih u svim mogućim sektorima od kojih je većina zbog opisa posla u stalnom kontaktu s velikim brojem građana, čime je i mogućnost da se zaraze iznimno velika, poziva se eto baš privatne iznajmljivače od kojih dio čak niti ne dolazi u kontakte s gostima. Neki naime goste niti ne vide jer im cijeli posao od dovođenja gosta do njihova smještaja, obavljaju privatne tvrtke. Ni apartmane ne čiste svi sami, već to za njih obavljaju tvrtke ili im ih na crno čiste starije žene. Hoće li i njih cijepiti, spadaju li i one u kategoriju privatnih iznajmljivača?

Mora bit da ćemo ove sezone prevaliti rekordne turističke brojke kad su valjda kao nekakva prioritetna skupina za cijepljenje upali privatni iznajmljivači. 

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020