Srijeda, 13 Srpanj 2022 10:48

Na dan otvaranja Pelješkim mostom proći će i trkači

Pelješki most Pelješki most Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Neke se prilike u životu jednostavno ne smiju propustiti! Du Motionova utrka Pelješkim mostom, najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti Hrvatske i jednim od najvećih mostova u Europi, jedna je od tih prilika.

Naime, 26. srpnja na povijesni dan kada će krajnji jug Hrvatske cestovno biti spojen s ostatkom zemlje bez potrebe za prelaskom granice, 250 trkača dobit će priliku protrčati Pelješkim mostom. Bit će to uvertira u cjelodnevnu svečanost otvaranja.

- Preponosni smo što imamo priliku organizirati utrku na ovako veliki dan, na mostu koji napokon povezuje naš Dubrovnik s ostatkom Hrvatske. Most inače nije otvoren za pješake, stoga bez imalo imalo pretjerivanja mogu reći kako je trčanje grandioznim mostom poput Pelješkog, neponovljiv doživljaj i utrka koju se pamti do kraja života. - izjavio je Alen Bošković u ime Du Motiona koji utrku organizira u partnerstvu s Dubrovačko - neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i Hrvatskim cestama.

Utrka je duga 5,5 kilometara i starta u 9 sati. Cijena startnine iznosi 200 kuna, a paket za trkače uključuje službenu majicu, finishersku medalju, startni broj, mjerenje vremena i okrepu. 

Trkači željni sudjelovanja u ovoj jedinstvenoj utrci mogu se prijaviti do 22. srpnja putem službene stranice Du Motiona. Uvjet za prijavu je minimalno 16 godina starosti, a broj sudionika zbog iznimno zahtjevne organizacije programa otvaranja mosta i sigurnosnih uvjeta, ograničen je na 250.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019