Utorak, 27 Travanj 2021 14:11

Na koalicijskoj listi HDZ-a u Gradu neće biti HSS-a, postoji li uopće ta stranka više u Dubrovniku?

Piše:

Iako se špekuliralo da bi moglo doći do predizborne koalicije, dubrovački HSS, ako ta organizacija uopće i realno postoji, na predstojeće lokalne izbore na razini Grada Dubrovnika neće izaći u koaliciji s HDZ-om, doznaje portal Dubrovnikpress.hr. Pitanje je hoće li HSS uzopće tako izaći na izbore, jer za ozbiljno organiziranje samostalnog izlaska na izbore iscurilo je vrijeme.

Iz gradskog HSS-a pregovarali su nedavno o zajedničkom izlasku na izbore s platformom Dubrovnik – naš grad, no ti su pregovori propali pa je HSS o predizbornom koaliranju nastavio pregovarati s HDZ-om s kojim se također na kraju nije uspio dogovoriti.

HSS je inače na prošlim izborima 2017. osvojio 1 100 glasova birača što im je donijelo mandat u
Gradskom vijeću. Njihov vijećnik bio je Vido Bogdanović na račun kojega je ta stranka zapravo i došla do tolikog broja glasova.

Nakon što je Bogdanović u prosincu podnio ostavku na mjesto predsjednika gradskog HSS-a te svoj mandat u Gradskom vijeću stavio stranci na raspolaganje, bilo je jasno da se ta stranačka organizacija u Gradu neće uspjeti konsolidirati.

Budući da su im pregovori s Vlahušićevom platformom propali jednako kao i pregovori s HDZ-om, još uvijek se naime mogu prilijepiti uz neke od stranaka koje nisu predale liste, primjerice SDP-u ili Mostu, ako su potonji voljni „razmicati” liste.