Utorak, 28 Lipanj 2022 13:10

Na Lapadskoj obali završen posao pobijanja pilota

Arhivska fotografija Arhivska fotografija Foto: Grad Dubrovnik

Na gradilištu Lapadske obale betoniranjem posljednjeg, 131. pilota, u cijelosti je završen taj dio radova, izvijestili su danas iz dubrovačke gradske uprave napomenuvši kako je „uz izgradnju i postavljanje obalnog zida, upravo pobijanje pilota od betona i armaturnog čelika najzahtjevniji dio investicije u cijelosti financirane europskim i nacionalnim sredstvima”.
 
Početkom idućeg tjedna započet će nova faza radova – proizvodnja segmenata obalnog zida na privremenom gradilišnog pogonu ispred Kazbeka.

Iz Grada pišu kako se „u međuvremenu, tijekom ovog tjedna, a uvažavajući kretanja na tržištu čelika, očekuje isporuka armature potrebne za proizvodnju navedenih elemenata obalnog zida”.

Početak ugradnje tako proizvedenih armirnobetonskih segmenata zida, ukoliko ne bude nepredviđenih zastoja u isporuci materijala, planiran je u drugoj polovici srpnja.
 
„Unatoč manjim zastojima uzrokovanih nepredvidljivim kretanjima na tržištima materijala dinamika izvođenja radova na projektu Lapadske obale nije ugrožena i projekt napreduje sukladno planovima investitora i izvođača radova. Podsjetimo, 70 milijuna kuna vrijedna kapitalna investicija rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale najveći je cestovni infrastrukturni projekt u užem centru grada još od izgradnje ''bulevara'' u Lapadu. Izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija, komunalna infrastruktura, šetnica sa zelenilom i biciklističkom stazom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.” - piše u priopćenju Grada Dubrovnika.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019