Četvrtak, 11 Studeni 2021 13:53

Na Lopudu održana vježba civilne zaštite Grada Dubrovnika

Vježba sudionika civilne zaštite Grada Dubrovnika „Požar otvorenog prostora” održana je ove srijede na otoku Lopudu u sklopu EU projeka E-CITIJENS. Ovom prilikom korištena je nova vrijedna oprema - set seizmičkog uređaja s video kamerom za pretrage iz ruševina te šatori na napuhivanje, koja je prethodno nabavljena u svrhu povećanja spremnosti i djelovanja u slučajevima prirodnih katastrofa.
 
U vježbi su sudjelovali pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, Gradskog društva Crveni križ, Hrvatske gorske službe spašavanja, DVD -a Lopud, volonteri, a  simulirao se potres koji je izazvao požar na otoku Lopudu. Podršku u izvedbi vježbe „Požar otvorenog prostora“ pružila je i Lučka kapetanija Dubrovnik koja je osigurala brzi brodski prijevoz do samog otoka. Cijeli akvatorij tijekom izvedbe vježbe osiguravala je i istodobno nadgledala pomorska policija.
 
Završetak vježbe okončan je uspješnim gašenjem požara, pronalaskom ozlijeđenih osoba i pružanjem stručne medicinske pomoći od strane pripadnika gradskog društva Crveni Križ.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019