Petak, 03 Studeni 2023 17:30

NAČELNIK PU PRIMIO UČENIKA KOJI JE OD LEGO KOCKICA NAPRAVIO VILU PALMU

NAČELNIK PU PRIMIO UČENIKA KOJI JE OD LEGO KOCKICA NAPRAVIO VILU PALMU Foto: PUDN

Načelnik Policijske uprave dubrovačko - neretvanske primio je Daria Šimunovića, 13-godišnjeg polaznika Kockus edukacije, koji je kao svoj završni rad odabrao „Villu Palmu“, zgradu Policijske uprave dubrovačko – neretvanske. Dario je jedan od polaznika Kockus edukacije iz Dubrovnika koja je, predvođena Marinom Njirićem, do sada izgradila kreacije brojnih znamenitosti Dubrovnika kao što su crkva sv. Vlaha, "Vila Šeherezada", ali i egipatske piramide i Vukovarski vodotoranj.

Iako je zgradu tek sada posjetio prvi put, to ga nije spriječilo da je pomno istraži i složi s 14.868 kockica za što mu je trebalo 30 sati rada.

Načelnik Pavličević se zahvalio Dariju što je inspiraciju pronašao upravo u zgradi policije koju je s izuzetnom preciznošću vjerno prikazao svojim uratkom što je izazvalo oduševljenje ne samo policijskih službenika i djelatnika Policijske uprave dubrovačko - neretvanske već i brojnih drugih pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova koji su s nama podijelili oduševljenje kreacijom.

Dario se zahvalio na pohvalama i s načelnikom podijelio iskustvo izazova slaganja tako zahtjevne kreacije, budući se radi o zgradi koja je izgrađena prije više od 100 godina na koju je kasnije nadograđen i novi dio zgrade, priznavši kako mu je najveći izazov u izgradnji predstavljao krov zgrade.

Osim Dariu, načelnik Pavličević se zahvalio i njegovom mentoru Marinu Njiriću, voditelju Kockus edukacije koji svojim znanjem, sposobnošću i strpljivošću mlade generacije na iznimno zabavan i kreativan način podučava dizajniranju i programiranju što je rezultiralo stvaranjem brojnih kreacija znamenitih građevina Dubrovnika što je izazvalo oduševljenje građana.

Na kraju susreta načelnik Pavličević se i malim poklonom zahvalio Dariju te mu poželio puno uspjeha u stvaranju novih kreacija.

dpp