Utorak, 17 Listopad 2023 15:01

NADOGRADIT ĆE SE OŠ ŽUPA DUBROVAČKA

OŠ Župa dubrovačka OŠ Župa dubrovačka Foto: dpp

Župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i ravnatelj Osnovne Škole Župa Dubrovačka Anton Jurkić potpisali su Sporazum o zajedničkom ulaganju u Osnovnu školu Župa Dubrovačka za izradu Izmjene i dopune Idejnog projekta rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Župa Dubrovačka i sportske dvorane sukladno Normativima dimenzionianja prostora osnovnih škola u Republici Hrvatskoj iz 2022. godine.

Projektom je planirana dogradnja škole i izgradnja tople veze između zgrade škole i sportske dvorane čime će se dodatno poboljšati uvjeti za izvođenje jednosmjenske nastave u školi koja iz godine u godinu bilježi prirast broja upisanih učenika. Osnovna škola Župa dubrovačka u školskoj godini 2023./24. broji ukupno 919 učenika raspoređenih u 40 razrednih odjeljenja te je ujedno i najveća škola u Dubrovačko -neretvanskoj županiji.

Navedni projekt Županija kao osnivač škole, namjerava prijaviti na poziv Ministarstva odgoja i obrazovanja za dodjelu bespovratnih sredstava za prilagodbu jednosmjenskih škola za uvođenje cjelodnevne škole, a koji je najavljen za početak 2024. godine.

dpp